Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomama za avionima

VIDEO Otvorili prodavaonicu privatnih letjelica, 'razgrabljene' u trenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvorena je prva prodavaonica privatnim avionima u Kini. Narudžba već ima i više nego su prodavači očekivali.

Prodavaonicu privatnih letjelica Kinezi su dočekali s oduševljenjem. Narudžbe pljušte sa svih strana. U prvoj takvoj prodavaonicu u Pekingu, u ovom se trenutku nalaze različiti modeli letjelica, uključujući paraglajdere, jednomotorne avione i helikoptere, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Većina letjelica koje se ondje prodaju proizvedena je u Istočnoj Europi te lete na oko 1.000 metara iznad zemlje. Cijene se kreću od milijuna jena (oko 60.000 kuna) za paraglajder do 17 milijuna jena za helikopter s pet sjedala (oko milijun kuna).

>> VIDEO Zavirite u ovaj dom - avion

Kina trenutačno ima ograničenja na korištenje zračnog prostora ispod 3.000 metara. Stoga kupovina i korištenje privatne letjelice nije lagana kao kupnja automobila. Komercijalni letovi podložni su ograničenjima Civilne avijacijske administracije službe Kine. A za nekomercijalne letove, piloti moraju priložiti detaljan plan leta i čekati odobrenje da ga realiziraju.

Kupac privatne letjelice mora također imati nezavisnu licenciranu avijacijsku kompaniju kako bi smio upravljati zrakoplovom. Međutim, Zhang Changyi, voditelj trgovine, misli da je predikcija posla dobra. Rekao je da je letio Kinom osam godina, i da svi imaju priliku letjeti ispod 3.000 metara, samo se moraju prijaviti.

Zhang je rekao da će manja zračna luka na koju će slijetati i polijetati privatni zrakoplovi biti sagrađena u Chichengu, koji se nalazi u Hebeiu, susjednoj provinciji Pekinga.

Kinesko državno vijeće 2010. godine objavilo je pravila o korištenju zračnog prostora ispod 3.000 metara. Međutim, najavljuju se promjene te politike, pa će i vlasnici privatnih malih letjelica moći letjeti mnogo jednostavnije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene