Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stalno plaču

VIDEO Otvoreni vojni kampovi diljem zemlje za djecu ovisnu o internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampovi vojnog stila otvoreni diljem Kine prepuni su djece koju su roditelji ondje postali da se bore protiv ovisnosti o internetu.

Sve je veći broj mladih ljudi u Kini koji postaju ovisni o internetu, a roditelji svoje povjerenje daju metodama koje koriste kampovi za mlade vojničkog režima, da bi riješili problem njihove djece, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

U Kini je otvoreno oko 250 kampova za borbu protiv ovisnosti vojnim režimom, a mnogi primaju tinejdžere koje nadziru bivši vojnici, djecu oblače u vojne uniforme i vježbaju u zaključanim domovima.

Vjeruje se da se tinejdžeri sve više okreću svijetu online igrica kako bi izbjegli pritisak kompetitivnog stvarnog života. Više od 17 posto onih koji su pohađali kamp 2007. godine u dobi od 13 do 17 godina, bili su ovisnici o internetu.

'Moji su roditelji željeli da učim kod kuće cijeli dan i nisam smio izlaziti van', rekao je jedan dječak koji se novinarima predstavio kao Wang. Dodaje kako je njegova reakcija na to bila odlazak na internet i igranje igrica. Jednom je prilikom, kaže igrao tri dana, gotovo bez prestanka. U to je vrijeme, tvrdi, spavao manje od jednog sata.

Ovisnost o internetu liječe jahanjem konja

Tao Ran, psiholog koji je osnovao 'edukacijski centar' za ovisne o internetu, rekao je da tinejdžeri kao što je Wang mogu izgubiti svoje samopoštovanje i postati ranjivi i depresivni ako ne ostvare ciljeve koje su pred njih stavili njihovi roditelji.

Od 110 tinejdžera ovisnika, u jednom centru u Pekingu, 70 posto njih liječi se zbog ovisnosti o internetu.

Metode koje se provode kako bi tinejdžere izliječili od ovisnosti su često agresivne, slične vojnima, što se uvelike razlikuje od brojnih klinika protiv ovisnosti. Osim toga,djeca u kampovima moraju čistiti i prati te se izmjenjuju u pripremanju obroka.

'Edukacija i život u vojnom okruženju čini ih discipliniranijima i vraća im sposobnost da žive normalan život', rekao je Xing.

Međutim, ovakvi kampovi ne daju uvijek željeni ishod. Jedan od njih tužila je majka čija se ovisnost pogoršala nakon boravka u kampu prošle godine, a na YouTubeu se pojavio video o mučenju u kampovima zbog kojih djeca umjesto da idu kući izlječena, odlaze potrganih kostiju u bolnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene