Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utočište za ugrožene

VIDEO: Bebe orangutani nose pelene i igraju se plišanim igračkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krevetiću obučen u pelenu, grleći igračku i hraneći se iz flašice, maleni orangutan April u malezijskom utočištu podsjeća na ljudsku bebu. Zbog ugroženosti ovih životinja Malezijci su za njih osigurali cijeli otok, Pulau Orang Utan, na kojem se skrbe za ove divlje životinje kada se nađu u nevolji.

Na otoku Pulau Orang Utan nalazi se beba orangutan. Rođena prerano, April je ispodprosječne težine, ima infekciju respiratornog sustava i kroničnu dijareju. Upravo stoga o njoj i mnogim orangutanima u nevolji brine se tim od dvadesetak veterinara i medicinskih sestara. U cilju sprječavanja izumiranja tih životinja, malezijski su veterinari otvorili utočište u kojem skrbe za bolesne životinje.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Projekt je počeo 1999. godine kada su s istoka Malezije na otok Utan dovezena tri orangutana, a sada ih u utočištu živi 23. Jedna su od najugroženijih životinjskih vrsta malezijskog divljeg života, a konstantno im prijete šumski požari, ilegalni lovci. Kako dane provode u utočištu možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene