Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledala ga iz skrovišta

VIDEO: Oluja srušila kesten Anne Frank o kojem je pisala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjetar je srušio kesten koji je je židovska djevojčica Anne Frank promatrala iz skrovišta u Amsterdamu o čemu je ostavila pisani trag u svome dnevniku prije nego je 1944. bila deportirana u koncentracijski logor.

'Bilo je nekoliko snažnih udara vjetra i jedan od njih srušio je stablo', rekao je Hans Westra, ravnatelj muzeja Anne Frank. 'Srećom, nitko nije ozlijeđen', a ni zgrada nije oštećena, rekao je Westra i objasnio da je stablo bilo 'bolesno' i otprije nekoliko godina podupirala ga je čelična mreža.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stoti rođendan žene koja je spasila dnevnik Anne Frank Slika nije dostupna Kuća Anne Frank 'nije bila vrijedna spašavanja'?!

Anne Frank u nekoliko je navrata u svome dnevniku spominjala kestenovo stablo koje je promatrala iz svoga skrovišta u kući u Amsterdamu gdje se tijekom Drugog svjetskog rata njezina obitelj skrivala od nacističkog progona. Agencija Reuters dodaje da je 150 godina staro stablo bilo prekriveno gljivama, a njegovi su izdanci lani posađeni u parku u Amsterdamu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene