Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćeno nevrijeme

VIDEO: U oluji stradala najmanje 31 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne kiše praćene silovitim vjetrovima i pješčanim olujama što su pogodile Egipat i Bliski istok usmrtile su najmanje 31 osobu.

Broj mrtvih mogao bi biti i veći jer spasilačke ekipe još pretražuju ruševine dviju zgrada. U nedjelju je pod ruševinama tvornice tekstila poginulo najmanje deset osoba u Aleksandriji, a vlasti strahuju da bi ukupno moglo biti tridset mrtvih pod tom zgradom koja je popustila pod obilnim pljuskovima. U gradu Tanti na delti Nila poginulo je jedno dijete, a devet je osoba ozlijeđeno u urušavanju stambene peterokatnice.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

Takva vrsta nesreće nije rijetkost u Egiptu jer se pri gradnji redovito zanemaruju sigurnosni standardi, a broj katova prozvoljno se povećava bez odobrenja nadzorne službe. U cijeloj zemlji 20 je osoba poginulo, a više od 40 ozlijeđeno u prometnim nesrećama zbog slabe vidljivosti, pješčane oluje i pljuskova.

Danas otvorene luke

Glavne egipatske luke u Aleksandriji i na Crvenom moru ponovno su otvorene u ponedjeljak nakon dvodnevne stanke zbog oluje. Uspostavljen je i promet Sueskim kanalom koji je bio poremećen tijekom vikenda.

Jaka kiša praćena snažnim vjetrom opustošila je cijeli Bliski Istok stvarajući velike štete u Libanonu, Palestini, Siriji i Izraelu. Najteže je bilo u primorskim mjestima gdje su veliki valovi nanijeli veliku štetu na brodovima i manjim plovilima, ali bolje nisu prošla ni mjesta u nutrašnjosti.

>> VIDEO: Pješčana oluja obojala grad u žuto

>> Ples mora i kopna uz olujno jugo

Snažan vjetar kidao je drveća, nanosio štete na stambenim objektima i prometnim znakovima, a iz svih država stižu vijesti o velikim štetama. Valovi su na libanonskoj obali dosezali visinu i do 10 metara, a vjetar je puhao brzinom 100 kilometara na sat. U glavnom gradu Sirije, Damasku, padao je i snijeg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene