Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klizanje tla

SNIMKE IZ ZRAKA Odronio se komad obale, kuće na rubu litice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 500 metara obale na otočiću u američkoj saveznoj državi Washington urušilo se u velikom odronu. Evakuirane su 34 obitelji.

Vlasti u američkoj saveznoj državi Washington naredile su evakuaciju 34 obitelji iz kuća na rubu provalije koja se stvorila nakon velikog odrona zemlje.

Pročitajte i ovo Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo Mačke (Foot: Getty) Mace spasiteljice Talijanski par preživio urušavanje kuće - Probudile ih njihove mačke

Spasioci su bili u akciji zbog najmanje jednog muškarca koji je zaglavio u kući kojoj je prijetilo urušavanje i pad niz novostvorenu liticu, na otočiću Whidbey, 80-ak kilometara sjeverno od Seattlea.

>> FOTO Odron kamenja na Banskim vratima oštetio auto

Još 11 ljudi evakuirano je čamcima sa same obale, s obzirom da je odron odnio cestu koja je vodila do njihovih domova.

'Vrlo je strmo, klizanje tla će se nastaviti sve dok ne dođe do stabilizacije', rekao je Eric Brooks iz okružnog ureda za hitne službe,

Odron je krenuo u noći na srijedu, ali ozlijeđenih nije bilo, premda je dio kasnije evakuiranih čuo buku. Uzrok nije jasan, s obzirom da u posljednje vrijeme na tom području nije bilo kiše.

Inače, većina kuća na Whidbeyju su vikendice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene