Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi na praznik rada već 'tradicija'

VIDEO: Žestoki sukob njemačke policije s prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi policije i prosvjednika diljem Njemačke na Praznik rada već su tradicija. Policija je prosvjednike u Hamburgu već jučer popodne 'hladila' vodenim topovima, a pune ruke posla policija je imala i noćas u Berlinu.

Već jučer popodne hamburške trgovine koje se nalaze na 'prosvjedničkoj ruti' zatvorile su svoja vrata i osigurale prozore. Prosvjednici većinom lijeve orijentacije, od kojih su neki nosili i maske, srušili su ogradu u Altoni, zapadnom dijelu Hamburga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka za Praznik rada Milanović: Čuvajte se proroka! Slika nije dostupna Obilježen Dan zaštite na radu Nema sindikalne povorke za Praznik rada

Zapalili su jedan automobil, a na policiju su bacali boce i kamenje. Policija je da bi ih smirila koristila i vodene topove. Na današnjem prosvjedu očekuju oko 1.000 ljudi, a uspostavili su i tzv. 'opasnu zonu' u kojoj će moći pretraživati sve ljude ili ih privesti.

U Berlinu je pak, bilo napeto tijekom cijele noći. Nekoliko stotina prosvjednika je napalo policajce bocama, kamenjem i raznim pirotehničkim sredstvima. Policija je uhitila nekoliko osoba, no za sada nema podataka koliko i ima li ozlijeđenih.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene