Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam poginulih

VIDEO: Ne smiruju se požari u Italiji i Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći požari koji pustoše južnom Europom nisu sinoć u Italiji i na Korzici još stavljeni pod kontrolu, a Španjolska je uspjela ugasiti najveća žarišta.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Od početka tjedna osam je osoba izgubilo život u požarima, među njima šestorica španjolskih vatrogasaca te talijanski pastir i stočar. U Italiji je u subotu predvečer oko 1.500 vatrogasaca i dragovoljaca, uz pomoć osam kanadera i jedanaest helikoptera, pokušavalo ugasiti 21 požar diljem zemlje, uglavnom na jugu. ‘Radit ćemo dok se ne smrači, na dvadeset i jednoj fronti koje su uglavnom na Sardiniji, Kalabriji i na Siciliji. Požari će se zacijelo nastaviti tijekom noći, ali u nedjelju očekujemo lagani pad temperature’, rekao je direktor civilne zaštite Luigi D'Angelo.

Najteže pogođena Sardinija

Sardinija, gdje je ovih dana izgorjelo oko 20.000 hektara šume, najteže je pogođena. U Francuskoj, sjeveroistočno od Sartenea na Korzici, vatra se i dalje širila u subotu predvečer, prijeteći nekolicini sela. Grad Marseille s okolicom i dalje je u najvišoj pripravnosti zbog dolaska maestrala, snažnog vjetra sa sjevera, tri dana nakon požara koji su izazvali vojnici pucajući iz vatrenog oružja, a u kojemu je izgorjelo 1.300 hektara zemljišta u blizini drugog po veličini francuskoga grada.

Španjolska i Grčka pod kontrolom

U Španjolskoj su, čini se, ugašeni najveći požari koji su progutali više od 17.000 hektara raslinja, kako navode tamošnje vlasti. Stanje je mirno i u Grčkoj, gdje je 2007. u požarima poginulo 77 osoba, ali su vatrogasci u stanju pripravnosti zbog visokih temperatura koje se penju do 42 stupnja. Tek dva šumska požara koja su u petak izbila na Kreti ugašena su u subotu prijepodne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene