Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetki poremećaj

VIDEO: Nakon operacije zuba priča s irskim naglaskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada Karen Butler upoznaje nove ljude često je upitaju otkud je. Kada kaže da je iz Oregona u SAD-u, nitko joj ne vjeruje jer govori čistim irskim naglaskom.

No, još nevjerojatnije jest to da je naglasak 'pokupila' sjedeći u zubarskoj stolici. Naime, prije godinu i pol Karen se podvrgnula oralnoj operaciji tijekom koje je bila pod anestezijom. Kad se probudila, njen glas se promijenio i počela je govoriti drugačije. Ništa se nije promijenilo niti kad je oteklina splasnula - Karen je ostao irski naglasak.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Trihofagija, poremećaj grickanja vlastite kose (FOTO: Profimedia) Nije ni znala da to radi Iz želuca su joj uklonili gotovo kilogram i pol kose koju je nesvjesno grickala čitav život

>> Zbog moždanog udara promjenila naglasak

Liječnici pretpostavljaju kako je riječ o rijetkom poremećaju koji se zove 'sindrom stranog naglaska', a koji se može pojaviti nakon moždanog udara ili nekog drugog oštećenja mozga. 'Sindrom je jako rijedak i dosad je zabilježeno možda 100 slučajeva. Većina neurologa u cijelom radnom vijeku nikad ne bi naišla na slično', kazao je za NBC neurolog Ted Lowenkopf. Najpoznatiji takav slučaj jest onaj Georga Hermana Monrad-Krohna koji je tijekom zračnog napada Nijemaca u Oslu 1941. godine 'pokupio' njemački naglasak. Bilo kako bilo, novi naglasak Karen ne smeta već ju samo dobro zabavlja.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene