Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatrpana cijela provincija

Lavina uzela preko 200 života! Spasioci golim rukama pokušavaju iskopati preživjele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podaci o stradalima u lavinama na sjeveru Afganistana popeli su se na više od 200 mrtvih u nekoliko pokrajina pogođenih jakim snježnim padalinama zadnjih dana, objavili su u četvrtak službeni izvori. Lavina je zahvatila četiri provincije te zatrpala sela i usmrtila mnoge mještane.

U lavini koja se dogodila u Afganistanu, najteže je pogođena provincija Panjshir, koja se nalazi oko 100 kilometara sjeverozapadno od Kabula. Tamo je uništeno ili oštećeno 100 domova, rekao je Mohammad Aslam Syas, zamjenik direktora afganistanskog Centra za prirodne katastrofe, a prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Ilustracija Pronađena tijela Dvoje planinara poginulo u Alpama: Pogodila ih snažna lavina

Podaci o stradalima u lavinama na sjeveru Afganistana popeli su se na više od 200 mrtvih u nekoliko pokrajina pogođenih jakim snježnim padalinama zadnjih dana, objavili su u četvrtak službeni izvori.

Samo u pokrajini Panšir pronađeno je 168 mrtvih osoba, po najnovijim podacima koje je u četvrtak objavio guverner Abdul Rahman Kabiri. Tu je brojku potvrdio dužnosnik Crvenog križa za Afganistan Abdul Rahman Kalantari.

"To nije konačna brojka, mogla bi se mijenjati iz sata u sat", upozorio je Kabiri.

Osamnaest osoba je poginulo u Badahšanu, 12 u Nuristanu, jedna u Nangaharu, četiri u Lahmanu i šest u pokrajini Bamijan, po lokalnim službenim izvorima, čime ukupan broj mrtvih iznosi najmanje 209.

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani uputio je izraze sućuti obiteljima poginulih, naredio je i hitnu procjenu novonastale štete.

Oko 600 obitelji u okrugu Dara ostalo je ugroženo nakon lavine, a pomoć od vlasti, tvrde, još im nije stigla, niti u lijekovima, niti u strojevima, koji bi puteve i ceste učinili ponovno prohodnima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene