Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksikanac Manuel Uribe, jedan od najdebljih ljudi na svijetu izašao je na vožnju u posebno prilagođenom kamionetu.


Manuel Uribe (Foto: Reuters)
Uribe, koji je težio kao manji kamion, skoro pola tone, izgubio je oko 200 kg od ožujka 2006. primjenjujući dijetu koja se sastoji od voća, omleta od bjelanjaka, ribe, piletine, povrća i kikirikija. 'S ovim prilagođenim vozilom mogu izaći van na vožnju, na posao ili u crkvu. Pomaže mi da budem mobilan, i sve je puno lakše. To je kao da imam kolica', kaže Uribe.

>> VIDEO: Najteži čovjek na svijetu kupio auto

Još uvijek u nemogućnosti da samostalno hoda, krenuo je u vožnju u društvu svoje nove supruge, Claudie Solis, s kojom se oženio prošle godine. Iz kreveta pričvršćenog na kamionet mahao je znatiželjnim prolaznicima. Garaža u njegovoj kući također će biti prilagođena za ovo specijalno vozilo kako bi Uribe mogao ići na posao.

Meksikanac je većinu 1990-tih proveo jedući pizze i hamburgere u SAD-u gdje je radio. Ovisan o brzoj hrani dosegao je težinu od nevjerojatnih 460 kg koja mu je donijela titulu najtežeg čovjeka na svijetu i mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Uplašen za svoje zdravlje, ipak se podvrgao operacijama i specijalnoj dijeti te uspio isto tako senzacionalno smršaviti. Cilj mu je doći na željenu težinu od oko 110 kilograma do 2010.