Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno otkriće

VIDEO: Na gradilištu pronađen kostur mamuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središtu Los Angelesu na gradilištu igrom slučaja je pronađen gotovo netaknut kostur ogromnog kolumbijskog mamuta, koji je živio za vrijeme posljednjeg ledenog doba.

Znanstvenici su jučer izjavili kako su presretni jer su pronašli vrlo bogato nalazište fosilima, izvještava Reuters. Vjeruju da je pronađeni mamut izmuro prije oko 40.000 godina. Njegove su kosti slučajno pronašli radnici kopajući teren na kojem je predviđena izgradnja podzemne garaže. 'Nikada nismo pronašli mamutov kostur u tako dobrom stanju', rekao je znanstvenik Shelley Cox. 

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuju se detalji Na požarištu pronađene kosti nepoznate osobe, vlasnica kuće nije dojavila da gori Ilustracija Odbačeno tijelo Strašan zločin u susjedstvu: Šetači pronašli ljudske kosti, velika potraga za 38-godišnjim ubojicom

Kolumbijski mamut vrsta je slona koja je izumrla na kraju ledenog doba. Među otkrivenim fosilima, uz gotovo netaknute kosti mamuta, nalaze se i kosti vukova, bizona, konja, sabljozubih mačaka i lubanja američkog lava. Pronađeni fosili udvostručiti će kolekciju muzeja.

Znanstvenici vjeruju da je kostur mamuta ostao sačuvan zbog toga što je nedugo nakon njegove smrti životinje kosti odnijela voda te ih je zatim zatrpala zemlja i pijesak. Procjenjuju da je pronađeni kostur sadrži 80 posto kostiju izumrle životinje, nedostaje samo zadnji dio jedne noge i kralješci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene