Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Tajlandska aviokompanija

VIDEO: Možete li prepoznati transseksualnu stjuardesu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandska aviokompanija PC Air, poznata po tome što je za svoje stjuardese zaposlila i transseksualce, završava treninge osoblja.

Najvažnije kvalifikacije koje su se tražile kod kandidata bile su privlačnost i atraktivnost, a transseksualne stjuardese će zajedno s ostalim novim osobljem početi raditi u travnju ove godine.

Pročitajte i ovo Zrakoplov aviokompanije Finnair Mnogi izrazili zabrinutost Potez aviokompanije izazvao val kritika: Vagali putnike prije ulaska u zrakoplov Ilustracija Ugrožena sigurnost Radnici optužuju vodstvo srpske kompanije: "Naše avione popravlja firma koja ih je do jučer prala i čistila"

>> Novi trend: Transseksualne stjuardese

Zaposlena su četiri transseksualca, 19 žena i sedam muškaraca, a u aviokompaniji kažu da u budućnosti žele zaposliti još transseksualnih osoba.

'Kada sam saznala da sam dobila posao rasplakala sam se od sreće'

No, ideja o transseksualnim stjuardesama, zbog koje je ova tvrtka dobila medijsku pozornost, došla je naknadno. PC Air je u početku imao namjeru zapošljavati samo žene i muškarce, ali se na natječaj prijavilo više od stotinu transseksualnih osoba.

'Vrlo sam sretna. Kada sam saznala da sam dobila posao rasplakala sam se od sreće. Prije ovoga sam poslala mnogo prijava različitim aviokompanijama', rekla je 24-godišnja transseksualna stjuardesa Chayathisa Nakmai, piše Reuters.

30 kvalificiranih stjuardesa prošlo je treninge šminkanja i frizura prije nego što počnu letjeti za Koreju, Hong Kong, Singapur i Kinu. Zaposleni transseksualci kažu da je na njima veći pritisak jer se moraju dokazivati više od ostalih. U PC Airu su rekli da su kvalifikacije bile jednake za sve, ali da transseksualne stjuardese moraju imati ženski glas, držanje i hod.

Intervju s transseksualnim kandidatima trajao i po cijeli dan

Peter Chan, predsjednik PC Aira, priznao je da mu je trebalo više vremena za intervjue s transseksualcima kako bi izabrao pravog kandidata.

'Nismo mogli s transseksualnim kandidatima provesti samo pet do 10 minuta, s njima smo morali provesti cijeli dan kako bi se uvjerili da imaju ženske karakteristike', rekao je Chan. Dodao je da kandidati ne moraju nužno biti ženskog spola, već da mogu biti i transvestiti ako uistinu izgledaju kao žene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene