Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagađaju ekolozi

VIDEO: Mornarica kriva za smrt 33 kita u Irskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na obali irskog Rutland otoka pronađena su čak 33 mrtva kita.

Ekolozi pokušavaju otkriti kako su uopće završili na obali i umrli. Doktor Simon Berrow iz Grupe koja se brine za kitove i delfine u Irskoj kaže kako se radi o jednoj o masovnijih smrti kitova u irskoj povijesti. Smatra kako je ključnu ulogu u njezinoj smrti odigrala sonarna oprema Kraljevske mornarice, koja se jedno vrijeme nalazila gdje i kitovi.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska Hrvatska vojska Dok je jedni izbjegavaju, drugi uživaju: "Od malena me zanimala vojska, taj neki adrenalin" Slika nije dostupna Tužna vijest Ulješure nedavno viđene u našim vodama nasukale su se u Italiji

Vjeruje se kako im je oprema poremetila navigacijske sposobnosti. 'Trideset ili 40 pilot kitova spazili smo prošlog tjedna. Izgledalo je kao da će se nasukati. Bilo je loše vrijeme. Nakon toga ih više nismo vidjeli', rekao je Berrow.

>> VIDEO: Kako je kit uništio jedrilicu

Glasnogovornica mornarice negira optužbe i tvrdi da su od kitova bili udaljeni najmanje 80 kilometara, a na toj udaljenosti sonarna oprema nije mogla djelovati na njih, piše BBC. Već je ranije mornarica negirala mogućnost da sonarni zvuk može kitovima našteti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene