Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiv oproštaj

VIDEO Mladić obolio od raka pjesmom se oprostio od obitelji i prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se nositi s činjenicom da imate još manje od godinu dana života, da vam liječnici ne mogu više pomoći i da u to vrijeme morate naći snage za mirenje sa sudbinom i reći zbogom najmilijima? Tinejdžer iz Minnesote odlučio je to reći pjesmom koja je postala hit na YouTubeu.

Zach Sobiech iz Lakelanda napisao je pjesmu 'Clouds' (Oblaci) i snimio video spot za nju te ga objavio na YouTubeu, a u deset dana pregledalo ga je gotovo pola milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković poput borca VIDEO Odgovor Milanoviću: Pogledajte uz koju pjesmu je premijer ušetao u dvoranu Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 Pjesma kultnog benda Čije je to stihove Milanović citirao tijekom šokantne objave: "Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće"

>> Razvijena injekcija koja uništava rak?

'I ići ćemo gore, gore, gore, ali ja ću poletjeti malo više.

Otići ćemo gore u oblake, jer je pogled nešto ljepši.

Tu gore, dragi moji. Još malo, još malo', glasi prijevod stihova 17-godišnjeg Sobiecha, koji su dirnuli mnoga srca.

Tom je mladiću još kao 14-godišnjaku dijagnosticiran osteosarkom, rak kostiju koji se javlja kod djece. On je tad bio jedno od 400 nesretne djece u dobi ispod 20 godina, koje godišnje zadesi ta strašna bolest, prenosi Daily Mail.

Deseci operacija, zamjena kuka i mjeseci kemoterapija, nisu mu pomogli. Liječnici prognoziraju kako mu je ostalo između tri mjeseca i godine dana života.

Njegova obitelj pokrenula je zakladu u njegovo ime, nazvanu 'Zach Sobiech Osteosarcoma Fund', kako bi pomogli u prikupljanju novca za liječenje te rijetke bolesti. Svi donatori koji u zakladu doniraju više od 20 dolara, dobiju na poklon i album s pjesmom 'Clouds' Zacha Sobiecha. Poslušajte je i pogledajte priloženi video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene