Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće temperature od 1873.

VIDEO Meso i svijeća na pločniku: Evo što im je napravila vrućina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šangaj ovih dana mjeri rekordne temperature za srpanj, čak 40 stupnjeva. Toliko je vruće da voda prilikom dodira s pločnikom odmah ispari.

Posljednja 24 dana vladaju velike vrućine u Šangaju, a temperature obaraju rekorde. Kišobrani su preplavili ulice, a sve kako bi se građani zaštitili od jakog sunca.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Slika nije dostupna Nekima se isplati Znate li tko zarađuje po vrućinama?

Prošloga tjedna temperatura u centru Šangaja se popela na 40,6 stupnjeva, što je rekord od kad postoje mjerenja u tom gradu od 1873. godine.

>>Kina: Tajfun prijeti Šangaju, evakuirano 400.000 ljudi

Toplinski val u Šangaju pretvorio je pločnike 'u tave' na kojima se doslovno može ispeći i meso. Komad svinjetine 'skuhao' se na suncu u svega desetak minuta. Svijeća se pak počela topiti, dok je voda prilikom dodira s pločnikom odmah isparila.

Grad bilježi i rekordnu potrošnju energije prošlog tjedna, svi klima uređaji radili su punom parom. Bolnice su bile zatrpane osobama koje su pretrpjele toplinski udar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene