Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosjek mu je 5+

VIDEO Maturant genijalac iz Nigerije upao na svih 8 najprestižnijih sveučilišta u SAD-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je maturant sa slatkim brigama, a odluku kojem će prestižnom sveučilištu dati čast da ga primi, mora donijeti do 1. svibnja.

Tinejdžer koji je rođen u Nigeriji prijavio se na 13 Sveučilišta u SAD-u. Među tih 13 je i osam najprestižnijih Sveučilišta u SAD-u, takozvanih Ivy League sveučilišta. Pihvaćen je na svih osam, a odluku mora donijeti do 1. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo nije vježba!' Zbog prijetnje bombama naređena evakuacija sveučilišta Princeton Slika nije dostupna Odrekli ga se nakon uhićenja Sveučilište Columbia dalo otkaz Sanaderu

Harold Ekeh je maturant srednje škole Elmont u New Yorku i ima jednu veliku želju - postati neurokirurgom. Agenciji AP je rekao da je smatrao kako će mu prijava na 13 sveučilišta u SAD-u, uklučujući i Ivy League sveučilišta, u koja spadaju Sveučilište Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Pennsylvania, Princeton i Yale.

Kad su pristigli odgovori, Ekeh je ostao zabezeknut. Najprestižnija sveučilišta SAD-a prihvatila su njegovu prijavu, ali ne bez razloga. Ekehov prosjek ocjena iznosi 100.51 po američkom sustavu, odnosno prevedno u naš sustav ocjenjivanja - 5+.

"Skamenio sam se, doista sam bio šokiran", rekao je Ekeh u intervjuu za AP u njegovom domu.

Iako odluku mora donijeti do 1. svibnja, Ekeh je već bacio oko na Sveučilište koje želi, a to je Yale.

Ekeh je u SAD, odnosno New York preselio iz Nigerije u dobi od osam godina, a tijekom školovanja u SAD-u, njegovi rezultati su svi redom bili briljantni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene