Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjeglo 53 zatvorenika

VIDEO: Masovnom bijegu iz zatvora kumovao narko kartel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni članovi meksičkog narko kartela maskirali su se u pripadnike federalne policije i ušli u državni zatvor te oslobodili 53 zatvorenika, izvijestila je policija Meksika.

U masovnom bijegu zatvorenicima su pomogli dobro organizirani, teško naoružani muškarci koji su se u zatvor dovezli s 15 vozila i helikopterom. Stražare su lako prevarili rekavši im da su policajci koji osiguravaju premještaj zatvorenika, prenosi AP. Većina zatvorenika koja je pobjegla članovi su naoružanog krila 'meksičkog zaljevskog kartela', jedne od najsnažnijih kriminalnih organizacija u državi.

Pročitajte i ovo Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Totalni kaos u Libanonu Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Slika nije dostupna Potraga u Ugandi Goli i bosi pobjegli iz zatvora: "Više od 200 kriminalaca je u šumi, mogli bi vam provaliti u potrazi za odjećom"

Regija Zacatesas u kojoj se dogodio masovni bijeg iz zatvora do sada nije bila zahvaćena većom stopom nasilja. Meksički predsjednik Felipe Calderon, obećao je da će slomiti narko bande u čijim je sukobima tijekom prošle godine poginulo 6.300 ljudi. Problem meksičkih bandi povezanih s drogom prelazi granice države, a da je situacija alarmantna pokazuje i dogovor meksičkog i predsjednika SAD-a o zajedničkom djelovanju protiv kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene