Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomor životinja

VIDEO Što se to događa u Južnoj Americi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo u ponedjeljak objavili priču o stotinama leševa svinja koje su plutale jednom kineskom rijekom, a jučer o pomoru riba u Peruu, danas stižu vijesti o pomoru ptica u Chileu.

Čileanski znantvenici istražuju uzrok pomora stotina mladih sivih galebova, ptice koja polaže jaja samo u pustinji Atacama. Pretpostavlja se da bi rudarenje i neke druge ljudske aktivnosti mogle biti odgovorne za uginuća ptica.

Pročitajte i ovo Pomor ribe u SAD-u Zastrašujuće scene VIDEO Tisuće mrtvih riba preplavile obalu: Plaža zatvorena, preporučeno da svi izbjegavaju ulazak u vodu Pomor ribe u Dalmaciji - 2 Istraga traje i dalje Poznat uzrok pomora ribe u moru kod Stobreča: Ribarska inspekcija otkrila što se dogodilo

carlos Guerra, voditelj istraživanja, kaže kako u pustinji ima previše aktivnosti i prometa. S time su stigli novi predatori, strvinari, psi i druge vrste koje ugrožavaju ove ptice.

Pomor riba u Peruu

Tisuće mrtvih riba isplivalo je na površinu jezera Titicaca na granice Perua i Bolivije. Peruanski ribari za pomor životinja krive radnike koji su u jezero ulili nekakvu supstancu za iskorjenjivanje vodene leće koja se proširili zbog zagađenja iz kanalizacije, piše AP.

>> Istražuje se uzrok: Tisuće mrtvih svinja pluta rijekom

Organizacija PELT, koja je bila zadužena za taj posao, niječe krivnju i kažu kako dotična supstanca nema veze s pomorom ribe.

Sada se čeka peruanski Institut za ocean koji će uzeti uzorke vode ne bi li došli do uzroka pomora ribe. Rezultati bi trebali biti poznati za dva tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene