Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad sirijske vojske?

VIDEO Masakr u Siriji: zabranjenom bombom ubijeno 75 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravičan video masakra u kampu sirijskih izbjeglica pojavio se na internetu. Odgovornost za napad, koji je izveden takozvanom bačva-bombom, prebacuje se na Asadov režim.

Čak 75 civila poginulo je u napadu helikoptera za kojeg se smatra da pripada sirijskom režimu i koji je na izbjeglički kamp bacio nekonvencionalnu bombu, čija je uporaba zabranjena međunarodnim zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važno je zaustaviti krvoproliće Donald Trump: "Nije važno hoće li Bašar al Asad ostati ili otići..." Slika nije dostupna Dogovoreno primirje Utihnule borbe u Alepu, Turska priprema šatorski grad za izbjeglice

Video prikazuje grozne scene mrtvih i zapomaganje ranjenih, koji su bombardirani u kampu u sjevernoj sirijskoj provinciji Idlib. Video je uznemirujućeg sadržaja. Prvi ljudi koji su došli na mjesto događaja tragali su za preživjelima i zbrinjavali ranjene i preživjele.

Džihadisti žele koristiti ebolu kao oružje te ubijati civile otrovnim iglama

Bačva-bombe su improvizirane eksplozivne naprave punjene čavlima, metalnim krhotinama i eksplozivom te ih se ispušta s male visine na žrtve, prenosi Daily Mail.

Video počinje tako da snimatelj prilazi mjestu događaja na motoru te on i vozač silaze i pomažu ranjenima. "Neka svijet vidi, ovo su izbjeglice. pogledajte ih, to su civili, izbjegli civili. Bježali su od bombardiranja", rekao je snimatelj.

Vjeruje se da je za napad odgovoran režim bašara al Asada, odnosno sirijska vojska. organizacije za zaštitu ljudskih prava kažu da je Asadov režim već i prije koristio takve bombe u gusto naseljenim područjima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene