Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za one koji nemaju novca za put

VIDEO: Ljude daleko od mora sve više privlače 'umjetne plaže'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nemaju more, građani Mexico Cityja već petu godinu zaredom za Uskrs mogu uživati na tzv. lažnim plažama, a ove su godine veće no ikad.

Otkako su 2007. započeli s projektom, lažne plaže privukle su više od 2 milijuna stanovnika jednog od najvećih gradova na svijetu. Ove godine vlasti očekuju još dodatnih 300.000 'gostiju'. Naime, u vrijeme Uskrsa oko 20 posto stanovnika Mexico Cityja odlazi na odmor. Onih 80 posto, koji si ne mogu prijuštiti odlazak u Acapulco ili Cancun, dobili su kakvu takvu alternativu.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji

'Lijepo je to. Ima puno ljudi koji ne mogu na more. Ja sam baka i ovdje dolazim sa šestero unučadi. Oni uživaju i to je najvažnije', kazala je baka Graciela Solis koja je posjetila 'plažu' napravljenu u južnom dijelu Mexico Cityja, u Olimpijskom gradu. 'Ovo je odlično. Mirno je i čisto i pri ulazu vas pregleda medicinsko osoblje', dodala je Ana Virginia. 'Ovo je prilika da se moj sin igra u pijesku, no ipak bih ga kroz godinu ili dvije voljela odvesti i na pravu plažu', kazala je Jazmin.

Lažne plaže napravljene su većinom na sportskim terenima, a iza njih se nerijetko mogu vidjeti ogromna zdanja Mexico Cityja. Dio su vladina projekta 'Idemo na plažu', kojem je cilj promicanje zdravijeg i aktivnijeg života stanovništva. U Mexico Cityju ih je ove godine napravljeno devet, a ulaz je potpuno besplatan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene