Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisao Janet Jankins

VIDEO: Ljubavna pisma princa Charlesa na aukcijskoj prodaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubavna pisma princa Charlesa bivšoj djevojci Janet Jenkins stavljena su na aukcijsku prodaju na internet stranici eBay, doznaje se od ponuđača.

Pročitajte i ovo Warren Buffett humanitarna aukcija Je li ovo najskuplji ručak na svijetu? Uplatio vrtoglavi iznos za druženje sa slavnim milijarderom Slika nije dostupna Na eBayu se prodaje i država Belgija

Alicia Carroll, voditeljica trgovine specijalizirane za prodaju predmeta kraljevskih obitelji 'Everything Royal' u Los Angelesu, potvrdila je da je pisma između 1976. i 1980. napisao nasljednik engleske krune ženi koja je živjela u Montrealu, Janet Jenkins. Početna cijena pisama na online aukciji iznosi 30 tisuća dolara. Šest pisama najčešće govori o prinčevim strahovima, o tome kako smatra da će se oženiti pogrešnom osobom, te o njegovom odnosu s novinarima.

Charles je upoznao Janet dok je radila u britanskom veleposlanstvu u Montrealu. U jednom od pisama princ je između ostalog napisao da se mora što prije oženiti kako bi se ljudi oko njega malo opustili. Alicia Carroll je navela da misli da pisma, u čiju je vjerodostojnost sigurna, imaju povijesnu važnost jer ih je pisao čovjek koji će postati kralj Engleske. Prodaja je izazvala bijes Janet Jenkins koja je za jednu kanadsku tv-mrežu izjavila da je željela da pisma nađu svoje mjesto u nekom muzeju, a Carroll je odgovorila da joj je žao, ali da je ona poslovna žena, što je podrazumijevalo da će ih prodati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene