Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombe kućne izrade

VIDEO Kina: Pred partijskom središnjicom odjeknulo sedam eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred sjedištem kineske Komunističke partije u sjevernoj pokrajini Shanxi eksplodiralo je čak sedam bombi kućne izrade.

Najmanje jedna osoba je poginula, a osam ih je ranjeno u srijedu ujutro u više manjih eksplozija ispred pokrajinskog sjedišta kineske Komunističke partije u Taiyuanu, na sjeveru Kine, javili su državni mediji.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

>> Eksplozija u tvornici pirotehnike: 11 poginulih, 17 ozlijeđenih!

Službena novinska agencija Xinhua izvijestila je da su se eksplozije sedam naprava kućne izrade dogodile oko zgrade u kojoj se nalazi sjedište Komunističke partije pokrajine Shanxi.

'Dogodilo se nekoliko uzastopnih eksplozija manjih eksplozivnih naprava', priopćila je lokalna policija na svojim internetskm stranicama i navela da je istraga u tijeku.

Prošlog tjedna su na trgu Tiananmenu u Pekingu tri osobe u automobilu probile sigurnosne barijere i pokosile prolaznike nakon čega se automobil zabio u zid ispod slike utemeljitelja komunističke Kine Mao Zedonga i zapalio.

U incidentu su poginule tri osobe u vozilu i dvoje prolaznika, a kineska vlada i policija su ocijenile da je riječ o terorističkom napadu islamista. Za napad je pekinška policija optužila petoricu pripadnika ujgurske manjine koja je većinom muslimanska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene