Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno nevrijeme

VIDEO Kaos u Americi: Snijeg pao čak i u Las Vegasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjenim Državama prolazi zimska oluja praćena olujnim vjetrovima, ledenom kišom i snijegom. U pet saveznih država dosad je odnijela najmanje 13 života.

Temperature oko nule, snijeg i ledena kiša. Sve praćeno jakim vjetrom. Zimska oluja prošla je jugozapadom SAD-a i za sobom ostavila snježni pokrivač od desetak centimetara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poplavljene kuće i podrumi VIDEO Snažna oluja pogodila Skandinaviju: "Mogla bi to biti najjača oluja u posljednjih 25 godina" NE Krško obilne kiše Iz nuklearke Krško poslali obavijest zbog nabujale Save: "Osoblje je u stanju pripravnosti"

Ralice imaju pregršt posla - ceste prekrivene snijegom i ledenom kišom bile su kobne za većinu od najmanje 13 smrtnih slučajeva.

>> Prve pahulje pale u Varaždinu, Osijeku i Zagrebu!

Četiri osobe poginule su u prometnim nesrećama u Oklahomi, još četiri u dva sudara u Teksasu. U Novom Meksiku skliski kolnici izazvali su prevrtanje automobila, pri čemu je život izgubila djevojčica od četiri godine.

Zabijelio se i po vrućinama poznat Las Vegas. Zimska oluja za mnoge je problem, ali za zaposlene na skijalištima veliko olakšanje. 'Visoka je vlaga. Snijeg je težak, lijepi se na kamenje, na zemlju, na sve, a to nam dobro dođe kao baza. Ova jedna oluja donijela nam je više materijala nego cijela prošla sezona', kaže djelatnik na skijalištu u Charlestonu u Nevadi Kevin Stickelman.

U zračnim lukama su gužve. Zbog lošeg vremena otkazane su stotine letova. Još veće gužve, međutim, tek se očekuju. U četvrtak Amerikanci slave Dan zahvalnosti. Samo na cestama očekuje se 43 milijuna putnika.

Najveće gužve bit će na sjeveroistoku zemlje, prema kojemu olujno nevrijeme putuje. Trenutačno se nalazi nad jugoistokom SAD-a. Građane se poziva na krajnji oprez, jer se na većini područja očekuje snijeg, ali i jaka ledena kiša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene