Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi diljem svijeta

VIDEO Jedni došli podržati Palestinu, drugi Izrael - a onda je ovako završilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U centru kanadskog grada Calgaryja izbio je okršaj između nekoliko prosvjednika. Jedni su došli dati potporu palestinskom narodu, drugi Izraelu.

Prosvjedi u Calgaryju izbili su kao znak potpore stradalima u obračunu Izraela i vojske Hamasa. Bez prevelike zainteresiranosti policije koja je prosvjednike trebala pratiti na njihovom putu od Gradske vijećnice, izbio je okršaj između nekoliko prosvjednika zbog različitih stavova i zauzimanja različitih strana.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Izrael nastavlja s napadima: U Gazi ubijena osmeročlana obitelj

Stotine palestinskih pristaša marširale su ulicama grada, a sukob je izbio kada im se na putu našla skupina izraelskih pristaša koja je razvila izraelsku zastavu, prenosi Edmonton. Snimku možete pogledati OVDJE.

Nakon nekoliko minuta na drugoj je strani ulice izbila još jedna svađa. 'Pokušavala sam smiriti situaciju, a onda sam dobila šakom u glavu, vukli su me za kosu i bacili na tlo, zatim su me počeli gaziti', ispričala je Samantha Hamilton, koja je zauzela izraelsku stranu.

Sa svojim je bratom bila jedna od onih koji su se našli na putu palestinskih prosvjednika.

Aislan Ali koji je iz daljine promatrao sukobe kazao je za lokalne medije da su upravo izraelski pobornici ti koji su izazvali ove okršaje.

Jedan od policajaca koji se nisu puno trudili razdvojiti sukobljene, kazao je 'kad planiraš ovakve stvari, što drugo možeš očekivati nego sukob?'.

Upravni sud Pariza zabranio je manifestaciju potpore palestinskom narodu predviđenu za subotu, nakon sukoba prošle nedjelje ispred dviju pariških sinagoga.

Diljem svijeta mnogi zagovornici prava Palestine izašli su na ulice. Ovako je to izgledalo u Bostonu gdje su unatoč izazivanjima pristaša Izraela, prosvjednici u miru nastavili svoj prosvjedni marš:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene