Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi morskih nemani

VIDEO: Kajakaši u klopci morskih pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci tragaju za muškarcem koji je jučer ujutro nestao kupajući se u moru sa sinom, na plaži u zapadnoj Australiji. Sumnja se da je krivac za nestanak velika bijela psina.

Muškarac star 51 godinu kupao se i ronio sa sinom na plaži u južnom Perthu, gdje se godinama kupa. Iznenada je nestao, a njegov 24-godišnji sin otplivao je što je brže mogao do obale te otrčao do prve kuće i alarmirao spasioce. Svjedoci su rekli policiji kako su na površini mora vidjeli peraje, komade mesa i krv.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

Plaža je automatski zatvorena, a spasioci patrolnim čamcima i helikopterima pretražuju područje. Sve upućuje da je nesretnog muškaraca napala velika bijela psina, rečeno je u vanrednoj emisiji australske televizije.

Samo deset kilometara od plaže na kojoj je nestao kupač nalazi se vrlo popularno kupalište koje u ovo doba godine čak i rano ujutro vrvi ljudima. Policija izvještava kako će potraga trajati sve dok muškarac ne bude pronađen, no nada da je živ sve je manja.

U isto vrijeme australski mediji javljaju kako je grupa ribara i kajakaša za dlaku izbjegla istu sudbinu nestalog kupača. Jedan od ribara u daljini je primjetio morskog psa, što im je na prvu bilo smiješno. No, kada je jedan od njh pao u more prestali su se smijati. Muškarca su nakon minute uspjeli izvući van te su tada shvatili da su okruženi jatom morskih  pasa dugačkih 5 metara. Tek nakon 10 minuta morski psi, na sreću kajakaša i ribara, odlučili su otplivati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene