Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U radnom posjetu BiH

VIDEO Kada predsjednik Josipović sjedne za orgulje...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović obišao je franjevački manastir u Kraljevoj Sutjesci, BiH te zasvirao na orguljama.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nalazi se u dvodnevnom radnom posjetu BiH. Prvo odredište hrvatskog Predsjednika je franjevački manastir u Kraljveoj Sutjesci, koji potiče iz 14. stoljeća i u čijem se muzeju čuvaju važni povjesni predmeti, uključujući vrijedne stare rukopise čiju je restauraciju pomogla Hrvatska vlada.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Josipović dvodnevni posjet BiH počeo susretom s franjevcima

'Impresioniran sam vrijednošću i značajem baštine koja se ovdje nalazi i drago mi je da je Hrvatska vlada bila od pomoći', rekao je Josipović koji se sastao s članovima franjevačke zajednice i predstavnicima lokalnih vlasti u Srednjoj Bosni, u opštinama u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Po ulasku u tamošnju crkvu, Josipović je zasvirao i na crkvenim orguljama, a kako je to zvučalo, možete provjeriti u priloženom videu.

Nakon boravka u Kraljevoj Sutjesci hrvatski predsjednik nastavio je odlaskom u Sarajevo, gdje će tijekom dana, zajedno s članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, posjetiti SOS Dječje selo, a potom se sastati i sa studentima i profesorima Pravnog fakulteta.

Josipović će drugog dana posjete posjetiti Konjic, gdje će obići Titov bunker i razgledati izložbu Ede Murtića (postavljenu u bunkeru).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene