Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad se trese tlo pod nogama

VIDEO: Japanci u bijegu snimali potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I kod ove prirodne katastrofe pokazao se sav značaj društvenih mreža, posebice Twittera.

Sat vremena nakon razornog potresa, dok su telefonske linije u zemlji bile u prekidu, na Twitter je stizalo 1.200 tweetova u minuti, tvrdi Tweet-o-Meter. Korisnici interneta imali su, zahvaljujući spremnosti i dobroj organizaciji Japana na ovakve situacije, priliku gledati približavanje tsunamija obali, i to uživo.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> UŽIVO: Tsunamiji porušili sve pred sobom

 Najviše kritika korisnici Tweetera uputili su CNN-u jer se njihov voditelj izvještavajući o potresu smijao. Već su osnovane organizacije za pomoć žrtvama potresa, a reagirao je i Google s opcijom Google People Finder gdje se mogu pronaći i osvježiti informacije o nestalim i poginulima.

Isto tako, Japanci su svoje osobna iskustva podrhtavanja tla stavljali i na YouTube. Na jednoj snimci nalazi se japanska obitelj u trenutku potresa. Muškarac se propisno sklonio pod ovratnik dok je žena sklonište pronašla ispod stola. Ne pokazuju paniku i vjerojatno je riječ podrhtavanju tla nakon glavnog potresa.

Na drugoj snimci prikazano je snažno podrhtavanje tla koju je zabilježila japanska obitelj iz predgrađa. Žena je izletjela iz obiteljskog doma i stajala na ulici. Vrativši se u kuću pronalaze razbacane stvari. S obzirom na obalni dio zemlje koji je pod vodom, ova obitelj je još dobro i prošla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene