Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izrael je apartheid država'

VIDEO: Izraelskog ministra novinar optužio za aparthied i pokušao ga uhititi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irski novinar David Cronin pokušao je uhititi izraelskog ministra vanjskih poslova Avigdora Liebermana.

Prije početka tiskovne konferencije u Vijeću Europe u Bruxellesu, Cronin je krenuo prema Liebermanu. 'Ovo je građansko uhićenje. Optuženi ste za zločin apartheida i molim vas da krenete sa mnom do najbliže policijske postaje', rekao je Cronin prije nego su ga savladli pripadnici službe sigurnosti.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Zaštitari su Irca odvukli iz dvorane, a on je dovikivao 'Oslobodite Palestinu', donosi britanski Guardian. 'Apartheid kao dominacija jedne rasne skupine nad drugom je prepoznat kao zločin od strane UN-a još 1973. godine. Izrael je apartheid država, kako na teritorijima koje su okupirali, tako i u Izraelu samom', objasnio je svoj istup Cronin koji nije zadržan u policiji.

Inače, Cronin je već prošle godine imao sličan pokušaj hapšenja. Taj put meta je bio bivši britanski premijer Tony Blair kojeg je Cronin želio uhapsiti zbog njegove uloge u ratu u Iraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene