Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupljanje u Tel Avivu

VIDEO: Izraelci prosvjeduju protiv izraelske blokade Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina izraelskih aktivista, među kojima su bili Arapi i Židovi, prošlo je usredištem Tel Aviva prosvjedujući protiv izraelske blokade Pojasa Gaze.

Prosvjednici, više od tisuću prema organizatorima, tražili su ‘slobodu i pravdu u Gazi’, prigodom prve obljetnice ofenzive izraelske vojske vođene od 27. prosinca 2008. do 18. siječnja 2009. protiv palestinskog pokreta Hamas koji kontrolira Pojas Gaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Oni su kritizirali tu ofenzivu i pozivali na ukidanje opsade Gaze, te isticali izraelske ratne zločine. Na transparentima koje su nosili pisalo je ‘1.400 mrtvih za koje nitko ne preuzima odgovornost’.

Među poginulima je bilo nekoliko stotina civila. U četvrtak su aktivisti koji se bore protiv blokade prosvjedovali s obje strane granice između Izraela i Pojasa Gaze. (Hina)

Prosvjed možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene