Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli u gašenju požara

VIDEO: Izrael odlikovao posade hrvatskih kanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je odlikovao hrvatske vojnike koji su pomogli u gašenju požara koji je proteklih nekoliko dana poharao sjever zemlje.

Počasno odlikovanje dobilo su dvije posade kanadera. Ukupno je odlikovano 250 stranih vatrogasaca, a među njima su i Palestinci koji su sudjelovali u gašenju najvećeg požara u izraelskoj povijesti.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Benjamin Netanyahu Nakon napada VIDEO Netanyahu obećao moćnu osvetu: "Izrael će doprijeti do svakog mjesta gdje se skriva Hamas"

Goran Vlahović, jedan od odlikovanih hrvatskih vojnika, ispričao je da su oni došli gasiti požar kada je sve već gotovo bilo pri kraju. 'Upoznali smo se drugi dan sa situacijom i bili prvi u pripravnosti. Kada smo mi došli doveli smo sa sobom kišu koja je pomogla da se sve tako brzo riješi', rekao je Vlahović i dodao kako je vrlo zadovoljan lijepim prijemom u Izraelu.

'Ono što smo vidjeli ovih dana na nebu iznad Karmela i u šumi u podnožju trebalo bi dati nadu svima koji tragaju za mirom. Vidjeli smo da se razlike među narodima mogu staviti sa strane za dobrobit ljudi', rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene