Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet proradio Santiaguito

VIDEO Iz vulkana suklja pepeo, prekrio nekoliko gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnike u nekoliko gradova blizu vulkana Santiaguito čeka beskrajno čišćenje automobila i prozora, s obzirom da je sve prekriveno pepelom koji neumoljivo stiže iz vulkanskog grotla.

Veliki vulkan Santiaguito u Gvatemali počeo je izbacivati veće količine pepela, koje su prekrile ulice nekoliko sela i gradova u njegovoj okolici. Žućkasti oblak pepela popeo se na visinu od oko 5.000 metara i zasad ne otežava zračni promet, ali je stvorio poprilične probleme stanovnicima, kojima predstoji beskonačno čišćenje automobila i prozora.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Erupcija na Islandu, ilustracija četiri tisuće stanovnika Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

>> VIDEO Vulkan na Havajima izbacuje lavu u ocean!

Situacija ipak nije toliko dramatična da bi zahtijevala evakuaciju, ali vlasti su zbog slabije vidljivosti zabranile promet na nekim cestama, a građane su upozorile da ni slučajno ne piju vodu u koju je možda palo nešto pepela.

Oko vulkana su raspoređeni timovi eksperata koji pomno prate razvoj događaja. Santiaguito je, inače, 'nemiran' od početka godine, a u travnju i srpnju uz pepeo je izbacivao i lavu. Davne 1929. u velikoj je erupciji poginulo više od pet tisuća ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene