Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ogromna usta

VIDEO Iz dubine od 800 metara izvučeno morsko čudovište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo rijetka vrsta morskog psa uhvaćena je blizu obale Shizuoke u Japanu. Ovo morsko čudovište zaista djeluje zastrašujuće iako je zapravo potpuno bezopasno za ljude.

Golemousti morski pas rijetko se može vidjeti u moru jer živi u izrazito dubokim vodama. Ovaj primjerak je izvučen s dubine od oko 800 metara. Težak je oko 680 kilograma, ima golema usta no jede samo planktone i meduze.

Dosad je ova ogromna životinja viđena samo 57 puta. Vjerojatno je to i razlog činjenici što se oko njezina 4-metarskog trupla okupilo više od tisuću ljudi koji su znatiželjno mjerkali ovog nesvakidašnjeg 'gosta'.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

FOTO Znanstvenici u čudu: Ulovio 'čudovište' iz dubina dugo 5,5 metara

Japanski znanstvenici se nadaju kako će im golemousti morski pas pomoći da nauče više o toj neobičnoj životinjskoj vrsti čiji primjerci mogu narasti i do 6 metara.

Ostaci ovog ulovljenog morskog psa mogu se vidjeti u japanskom oceanografskom muzeju u Shizuoki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene