Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Želio proslaviti život

VIDEO: Iskritizirali ples preživjelog logoraša u Auschwitzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka preživjelog logoraša iz Auschwitza pokrenula je mnoge polemike.

89-godišnji Adolek Kohn, koji je preživio holokaust, sa svojim je unucima odlučio proslaviti što je preživio. Uz pomoć svoje kćeri snimio je plesnu koreografiju na zloglasnim lokacijama koncentracijskog logora u Auschwitzu, prenosi News.feed.com.

Pročitajte i ovo Autobus u prometnoj nesreći Vozač se branio šutnjom Ramo je bio u autobusu strave: "Ja sam ispao s kata, kroz prozor. Vidio sam puno ranjenih, puno mrtvih. Tražili su pomoć. Nisam stigao do svih" Dvorište obitelji Makvić nakon perjana - 6 Bolje da umre selo nego običaji Po dvorištu im bacaju odjeću, perje, papir, slamu, a oni slave i ne skidaju osmijeh s lica: "Ispada kao cirkus, ali to je stvarno čast"

Pet članova obitelji otplesalo je na hit Glorie Gaynor 'I will survive' iz 1978. i to na lokaciji zloglasnog nacističkog logora. Međutim, snimka plesa izazvala je lavinu kritika, nakon što je u siječnju objavljena na internetu, čak i među samim Nijemcima. Video je pogledalo više tisuća ljudi.

Kohnova kćer Jane kaže kako kritike idu u krivom smjeru. 'Riječ holokaust postala je umrtvljena i neosjetljiva. Htjela sam ovo učiniti upravo zato da probudimo ljude i natjeramo ih da razmisle o prošlosti', rekla je Jane. Sam Kohn kaže da je to učinio jer ima sreću da je došao sa svojim unucima. 'Koliko ljudi danas ima praunuke? Mnogi od njih su mrtvi', dodao je Kohn.

Abraham Foxman iz saveza borbe protiv klevete kaže da bi se video, iako snimljen u dobroj namjeri, mogao zloupotrijebiti. 'Razumijem želju za slavljem što je preživio, ali mislim da bi se to trebalo ograničiti samo na ljude koji su preživjeli,' rekao je Foxman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene