Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi španjolski matador

VIDEO: Ima 16 godina, u jednom danu ubio 6 bikova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak šest bikova ubio je u jednom popodnevu 16-godišnji španjolski matador Jairo Miguel Sanchez Alonso.

Time je tinejdžer izveo ono što rade samo iskusni veterani, piše AP. Jairo Miguel Sanchez Alonso nastupio je ovaj vikend u gotovo ispunjenoj areni Plaza Era de los Martires koja prima 5.000 posjetitelja u Caceresu u Španjolskoj. Nakon iscrpljujućih borbi koje su trajale dva i pol sata nasmiješio se i prijateljski mahnuo svom rodnom gradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Bik razbacao masu, 14 ozlijeđenih Slika nije dostupna Foto: Slavnog matadora napali i teško ozlijedili bikovi

Matador koji nastupa pod imenom ‘Jairo Miguel’ najbolju je izvedbu imao s bikom broj pet koji je težio 435 kilograma. Bika je usmrtio jednim smrtonosnim ubodom mačem u arteriju. Za ostale bikove bilo je potrebno više uboda zbog čega je Miguel bio frustriran. Unatoč tome, zna da je postigao veliki uspjeh i kaže da se nije bojao. 'Imam još samo jedan cilj u svojoj karijeri s kojim sam se mogao suočiti u ovoj borbi, ali nisam. Bio sam dobro fizički i psihički, i nisam se uopće bojao’, rekao je nakon borbe Miguel.

>> VIDEO: Dječak u koridi ubio šest bikova

Za ubijanje pete životinje, bio je nagrađen jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada za borbu s bikovima 'Oštećene uši životinje’. Jairo Miguel proveo je četiri godine u Latinskoj Americi gdje je trenirao borbu s bikovima kako bi izbjegao stroge španjolske propise. Naime, U Španjolskoj je ta aktivnost zabranjena mlađima od 16 godina, prosječna dob matadora u toj zemlji je 25 do 30 godina. Da Miguel ima perspektivnu budućnost u borbi s bikovima slažu se i stručnjaci. ‘On ima stila, ima izvanrednu figuru i zna kako izračunati poteze zaista dobro. Ima mnogo talenta’, rekao je Alfonso Vega, stručnjak za borbu s bikovima.

Što mislite o ubijanju bikova u španjolskim arenama?

  • Ne vidim tu ništa sporno
  • Osobno se ne slažem s tim, ali to je njihova tradicija
  • To je gnjusno barbarstvo

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene