Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Neredi diljem BiH

VIDEO I u Zenici prosvjednici zapalili zgradu Vlade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća građana Zenice izašlo je danas na prosvjede ispred zgrade Vlade ZDK-a. Iako su prosvjedi najavljeni kao mirni, nasilje je eskaliralo na samom početku.

Prosvjednici su se okupili u petak poslijepodne ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zapalili su više prostorija u tom objektu iz kojeg je krenuo crni dim te nisu dozvolili prilazak vatrogasnom vozilu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Ako imate snimke ili fotografije s prosvjeda, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost! Nakon izbijanja požara, policajci koji su čuvali zgradu Vlade ZDK, odložili su opremu i prosvjednicima prepustili kontrolu nad tim objektom. Zapaljen je i pomoćni objekt u sklopu zgrade Vlade ZDK.

VIDEO Kaos u Tuzli: Prosvjednici zapalili zgradu Vlade!

Reporter portala Klix.ba javio je da su prosvjednici na prosvjed došli 'naoružani' bocama, kamenjem i petardama, koje su bacali na zgradu Vlade ZDK.

Situacija je bila izuzetno napeta, a građani su na zgradu bacali sve što im se našlo pod rukom. Nakon što su se prosvjednici oglušili od upozorenje policije da prestanu kamenovati njihove pripadnike, policajci su bili prisiljeni upotrijebiti silu te je došlo do međusobnih sukoba.

Zaposlenici su evakuirani iz zgrade Vlade, a prosvjednici su tražili da im se obrati premijer Munib Husejnagić. Pripadnici specijalnih jedinica su nakon dva sata divljanja bili primorani baciti suzavac kako bi ih rastjerali.

Grupe prosvjednika su se rasule i divljaju po gradu, zapaljeno je i jedno vozilo, dok je drugo gurnuto u rijeku. Prosvjednici su stigli ispred zgrade Općine Zenice i uzvikuju "Huso, lopove!" te bacaju kamenje na zgradu. Nešto kasnije i zgrada Općine je bila u plamenu.

Nakon što su prosvjednici skoro pet sati divljali ulicama Zenice, situacija se oko 18 sati smirila. Prema zadnjihm informacijama, ozlijeđeno je 17 policajaca i 26 civila.

Osim zapaljenih zgrada, uništeno je nekoliko automobila, polomljeni izlozi trgovina i drugih objekata. Ponuđene su ostavke premijera ZDK-a Miniba Husejnagića i nekoliko ministara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene