Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prijenosu UŽIVO

VIDEO Evo što je učinio da se jednim potezom čak dvaput upiše u knjigu rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pala su nova dva Guinnessova rekorda, a postavio ih je Nik Wallenda (35), profesionalni hodač po žici.

Nik Wallenda je po prohladnom vjetru koji je dostizao brzinu i do 45 km/h prešao preko užeta rijeku Chicago između dva nebodera i to s povezom preko očiju.

Pročitajte i ovo Tomislav Lubenjak krenuo u obaranje Guinnessova rekorda (Foto: Dnevnik.hr) Progurao 106,9 kilometara Tomislav ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: "Glava je htjela još, ali tijelo nije dalo. Imam previše žuljeva, strah me skinuti tenisice" Trening Sebastiana Mendikovića (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski uspjesi Mala zemlja za velike rekorde: Tko su Hrvati koji su ušli u čuvenu Guinessovu knjigu?

Wallenda je rijeku Chicago prešao pod nagibom od 19 stupnjeva u samo 6:52 minute s povezom preko očiju, a nakon toga je prešao na isti način, samo bez nagiba daljinu između marina Towersa, prenosi Daily Mail.

Discovery Channel, koji je događaj prenosio live, prenosio je s kašnjenjem od 10 sekundi u slučaju da se Wallendi slučajno što dogodi, da mogu prekinuti emitiranje.

Wallenda je hodač po žici sedme generacije u svojoj obitelji, a njegov pradjed Karl je 1978. godine tijekom jednog od svojih prelaženja pao i poginuo.

Novi Guinnessovi rekordi postavljeni su za najviše hodanje po žici pod nagibom i za najviše hodanje po žici s povezom preko očiju.

Pogledajte video i fotogaleriju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene