Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočena puna dva tjedna

VIDEO: Godinu dana nakon dramatičnog spašavanja želi napustiti Haiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinu dana nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Haiti, 17-godišnja Darlene Etienne ponovo proživljava 15-dnevno zatočeništvo pod ruševinama u gradu Port-au-Prince.

Darlene je u glavni grad ove otočke države došla svega tri dana prije potresa koji ju je zatekao u kupaonici u kući njezinog rođaka. Srušena zgrada joj je usmrtila nekoliko članova obitelji, a ona je ostala zarobljena među dijelovima zgrade i elemenatima u kupaonici.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> VIDEO: Vratio se na mjesto patnje

>> VIDEO: Spašena nakon 15 dana pod ruševinama

'Cijelo vrijeme sam bila svjesna i budna te pokušala dozvati pomoć. Čula sam ljude u prolazu i mislila kako će mi pomoći, ali nikako nisam mogla dočekati njihov dolazak', prepričava Darlene koju je nakon dva tjedna čuo susjed koji je pozvao francusku spasilačku ekipu. Nakon 45 minuta otkopavanja ruševina, Francuzi su je uspjeli izvući iscrpljenu, ali živu. Okupljeni građani su oduševljeno gledali u djevojčicu koja je dva tjedna preživjela nemoguće.

Darlene Etienne sada živi s majkom u gradiću Artbonite, tri sata vožnje udaljeno od mjesta nesreće. Zdrava je i pohađa nastavu, a njena majka samo želi da joj kćer napusti Haiti. 'Ovdje nema nikakve budućnosti za nju. Jedina stvar koja je ovdje drži je škola, a kada je završi željela bih da ode s Haitija', istaknula je majka Kerline Dorcant. Darlene se slaže s majkom i sama želi što je moguće prije napustiti Haiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene