Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabuna ili nešto drugo?

VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetila je japanskog cara Akhita i caricu Michiko i pritom napravila gaf.

Naime, prilikom pozdravljanja s carskim parom Clintonova je japansku caricu poljubila. U japanskoj kulturi uobičajen pozdrav je naklon, a razlikuje se klanjate li se prijatelju ili se klanjate nadređenom, kada je stupanj naginjanja veći. No, čini se da japanska carica nije imala ništa protiv 'zapadnjačkog', neformalnijeg i za Japance neuobičajenijeg načina pozdravljanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Višednevni posjet Josipović putuje u SAD na sastanak s Bidenom i Hilarry Clinton Slika nije dostupna Jandroković zadovoljan nakon susreta s Hillary Clinton Ova godina je ključna za RH: Dođite na Croatia Summit!

>> VIDEO: Gaf američke pošte - izdali marku s krivim Kipom slobode

Clintonova je u kratkom posjetu Tokiju kako bi Japanu dala podršku u borbi s nukelarnom katastrofom. Kada je prije dvije godine američki predsjednik Barack Obama posjetio Japan, poklonio se pred carem. Izazavalo je to golemo ogorčenje konzervativaca koji su naklon protumačili kao izraz slabosti Sjedinjenih Država pod Obaminim vodstvom. Bijela kuća odgovorila je da je predsjednik poštovao japansku tradiciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene