Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je s vremenom?

Europa zahvaćena vrućinama i poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da će cijela Europa pamtiti početak ovog ljeta. U jednom dijelu nesnosne vrućine, u drugom nezapamćene poplave, a u trećem katastrofalna tuča.

Poznat po kišovitom i prohladnom vremenu, London je s oduševljenjem dočekao najtopliji dan u godini. Engleska metropola cijeli dan je bila prepuna ljudi koji su uživali u rekordnih 30 stupnjeva iznad ništice.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

Slično je bilo u Parizu i Amsterdamu gdje se rashlađivalo na razne načine. Neki su posezali za suncobranima, neki za lepezama lepezama, a ljetnim vrućinama pokušalo se doskočiti i sladoledom. Amsterdam je danas izgledao poput neke mediteranske plaže. Travnjaci uz kanale bili su prepuni djevojaka u kupaćim kostimima. I Belgija je bilježila rekordne temperature. Dok su Belgijanci bili iznenađeni, turisti nisu skrivali oduševljene.

U 15 minuta mjesečna količina oborina

Vrućine su najteže podnosili stanovnici jednog od najstarijih Zooloških vrtova u Europi, onoga u Antwerpenu. Muke su im koliko toliko ublažavale slastice u ledenim kockama ili dodatno tuširanje. Nakon vrućina, španjolski grad Vitoriju pogodila je snažna tuča. Led veličine golf loptica uništio je na desetke krovova i vjetrobranskih stakala. U samo 15 minuta poljski Gdanjsk je potopila mjesečna količina oborina. 12 do 15 litara kiše po četvornom metru zatvorilo je prometnice i zablokiralo telefonske linije vatrogasnih ekipa. Izvješća o stradalima srećom, nema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene