Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Eksplozija prestrašila tajnika UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, svoj je prvi posjet Iraku završio potresen eksplozijom koja se dogodila pedesetak metara od mjesta na kojem je s iračkim premijerom Nouri Malikijem održao konferenciju za tisak.

Dok je Ban govorio za medije u prijenosu uživo, pedesetak metara od zgrade u kojoj je bio, odjeknula je eksplozija. Ban se sagnuo i bio je vidno potresen. 

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Dok su tjelohranitelji pohitali da zaštite premijera Mailikija, Ban Ki-moon ostao je sam.

Na sreću, nitko u konferencijskoj dvorani, koja se zatresla od eksplozije, nije bio ozlijeđen.

Nagađa se da je eksploziju uzrokovao bombaš samoubojica ili napad raketom na Zelenu zonu gdje su smješteni strani dužnosnici u Bagdadu.

Konferencija za tisak je nastavljena i nakon eksplozije. 

U Iraku trenutno nema dužnosnika UN-a. Bivši glavni tajnik, Kofi Annan ih je povukao nakon napada na sjedište UN-a u Bagdadu 2003., pri čemu je ubijeno nekoliko ljudi, od kojih i ambasador UN-a Siergio Vieira de Mello.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene