Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćeno krvoproliće

VIDEO Dvije zgrade ostale bez ijednog balkona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šokantnom krvoproliću koje je zadesilo pakistanski grad Karachi život je izgubilo najmanje 45 osoba. Meta napada bili su šijitski vjernici, a za napad su najvjerojatnije odgovorni sunitski militanti.

Pakistanski lučki grad Karachi nalikovao je danas gradu duhova. Gradske su vlasti nakon užasavajućeg nedjeljnog krvoprolića proglasile dan žalosti, zbog čega su sve trgovine i benzinske crpke zatvorene, a gradski promet reduciran na minimum. Većina je građana stoga ostala kući, a ulice su gotovo potpuno opustjele.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> Pakistan: U napadu u Karachiju ubijeno 45 osoba

U nedjelju je najmanje 45 ljudi izgubilo život, a gotovo 150 ih je ozlijeđeno uslijed snažne autobombe aktivirane pored kolone šijitskih vjernika, koji su izlazili iz džamije. Odgovornost za napad zasad nije preuzeo nitko, no sumnja se na sunitske militante koji su slične napade po Pakistanu posljednjih mjeseci već izvodili, a geslo im je da šijiti nisu pravi muslimani.

Samo ove godine izvedena su već dva žestoka napada u kojima je ukupno poginulo više od 200 šijita u gradu Quetti, na jugozapadu Pakistana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene