Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke tornada iz škole

Čitavo su se vrijeme čuli vrisci, a učiteljice su pokušavale umiriti djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osnovnoj školi Briarwood u Mooreu pored Oklahoma Cityja šteta od nedavnog tornada bila je dramatična. Zgrada se našla na direktnom udaru vrtloga, a djecu su spasile prisebne učiteljice.

Nakon šokantnog tornada koji je razorio dobar dio Moorea, gradića u okolici Oklahoma Cityja, pojavile su se brojne dirljive priče o herojstvu pojedinaca.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Slika nije dostupna Pogledajte VIDEO Snimka iz središta TORNADA!

ABC News je objavio snimku iz jedne od osnovnih škola koje su se našle na izravnom udaru zračnog vrtloga. Meteorolozi procjenjuju da je vjetar u trenutku naleta puhao brzinom od oko 320 kilometara na sat.

>> Tornado u Oklahomi: 'Mislio sam da ću umrijeti jer me podignulo u zrak'

Na snimci iz škole Briarwood Elementary vidi se malo toga, ali zvukovi su dovoljni da dočaraju kakva je drama i panika zavladala. Zbog dolaska crnih oblaka nastalo je gotovo potpuno zamračenje, a učenici i osoblje škole sklonili su se u kupaonicu.

Čitavo su se vrijeme čuli vrisci, a učiteljice su pokušavale umiriti djecu i sebe, vičući kako će sve biti u redu, kako oluja samo što nije prošla. Jedna je učiteljica, koja je i zabilježila dramatičnu snimku, stalno upozoravala djecu da glave drže pognute što je, s obzirom na veću količinu ogromnih komada koje je snažan vjetar donosio sa sobom, zasigurno spasilo njihove živote.

Ista je učiteljica nakon oluje zabrinuto među ruševinama počela tražiti vlastito dvoje djece. Njezin sin pohađa prvi, a kći četvrti razred. Sin se ubrzo sam pojavio, no kći je među ruševinama pronađena tek nešto kasnije, kada se na mjestu događaja pojavio njezin suprug.

US News | Weird News | More ABC News Videos

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene