Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baš kao na filmu

VIDEO: Opljačkali vlastitu draguljarnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica draguljara iz 'dijamantnog okruga' New Yorka uhićena su jer su unajmili pljačkaše, odjenuli ih kao ortodoksne Židove, stavili im lažne brade i poslali ih u lažnu pljačku vlastite drguljarnice kako bi mogli naplatiti novac od osiguranja.

Atul Shah (48), i Mahaveer Kankariya (43), optuženi su zbog organiziranja pljačke vlastite trgovine na Manhattanu, pri čemu su i 'popalili' i ideju iz filma Zdrpi i zbriši Guya Ritchieja.

Pročitajte i ovo Helikopterska nesreća na Manhattanu (Foto: AFP) ne zna se uzrok Srušio se 11 minuta nakon polijetanja: U padu helikoptera na Manhattanu najvjerojatnije poginuo pilot Slika nije dostupna vole biti superheroji Otkrio kako diše New York dan nakon terorističkog napada: "Njujorčani su jako prkosni"

Baš kao u filmu iz 2000. godine, dvojica pljačkaša u crnim šeširima i kaputima kakve nose hasidski Židovi ulijetjela su u draguljarnicu Dialite Imports usred bijela dana na Staru godinu 2008. godine, objavila je policija.

Shah i Kankariya su imali policu osiguranja kod londonskog Lloyd'sa te su tvrdili da su pljačkaši odnijeli 4 milijuna dolara u dijamantima, emeraldima, safirima i nakitu.

Maskirani pljačkaši su zaštitaru na ulazu pokazali lažnu osobnu iskaznicu te su, izmičući se sigurnosnim kamerama, došli do Shaha i još jednog zaposlenika te im 'uperili' pištolj u glavu.

Lažni pljačkaši, koji su još uvijek na slobodi, čak su zavezali Shaha i zaposlenika ljepljivom vrpcom kako bi stvar izgledala vjeorodstojnije te se bacili na 'čišćenje' sefa. Dobro uvježbana pljačka završila je u manje od pet minuta.

No, detektivi su ubrzo otkrili kako su Shah i Kankariya sav nakit i drago kamenje uklonili iz trgovine prije same 'pljačke', a pred sudom na Manhattanu se brane od optužbi za drsku pljačku, prijevaru osiguranja i krivotvorenje poslovnih knjiga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene