Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestrinska ljubav

VIDEO: Djevojčica riskirala život za sestru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnja djevojčica spasila je život mlađoj sestri pred jurećim kamionom. Gurnula ju je u stranu s ceste i sama nastradala. Kamion ju je udario i ona je od posljedica nesreće ostala bez noge i bubrega.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Anaiah Rucker iz Madisona u američkoj saveznoj državi Georgiji postala je prava heroina u očima javnosti, a prilikom spašavanja sestre, nije razmišljala o vlastitoj sigurnosti.

'Volim je više od svega', rekla je za Channel 2 Anaiah o svojoj petogodišnjoj sestri Camry. Njihova majka nesreću je vidjela sa trijema njihove kuće, gdje izađe svakog jutra kako bi se uvjerila da su joj kćeri sigurno ušle u školski autobus.

Ne smatra se posebno hrabrom

'Vidjela sam kamion i samo pomislila 'Ne!'. Vidjela sam kako je Anaiah zgrabila sestru i da nije, mislim da Camry ne bi preživjela nesreću', ispričala je majka. Iako je svi zovu heroinom, nesebična i hrabra Anaiah misli da ljudi pretjeruju i ne smatra se junakinjom. 'Sestra mi je premlada da preživi takav udarac, da ju je pogodio, ona bi možda jedva preživjela. Vjerojatno bi i umrla', zaključila je Anaiah.

No, niti Anaiah ne bi preživjela, da joj upomoć nije priskočila vozačica školskog autobusa i dala joj prvu pomoć. 'Kad je ponovno počela disati pomislila sam 'Bogu hvala'', rekla je Loretta Berryman, vozačica školskog autobusa.

Nesreća u kojoj je Anaiah spasila mlađu sestru dogodila se prije otprilike mjesec dana. Njezina majka je nezaposlena, a bolničke račune podmirila je lokalna zajednica, koja je organizirala prikupljanje sredstava za unesrećenu junakinju. Usput su prikupili novac i za renoviranje kuće, kako bi prilaz učinili dostupnijim za hendikepirane osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene