Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirali je udati

VIDEO Prelijepu djevojčicu (11) htjeli UDATI, no evo što je napravila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je načula kako joj je majka dogovorila udaju, djevojčica (11) iz sela u Jemenu pobjegla je od kuće. U videu malena Nada upozorava svijet na brojne tragične sudbine njezinih vršnjakinja.

Nada al-Ahdal, 11-godišnjakinja iz Jemena, nova je viralna heorina. Kako bi izbjegla strašnu sudbinu rođene tete, koja se ubila nakon zlostavljanja u dogovorenom braku, mlada i krhka djevojčica odlučila se izboriti za svoj život!

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila" Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

'Radije ću se ubiti negoli tako živjeti! Zašto nam to radite? Tko vam daje pravo da uništavate naše djetinjstvo, našu dječju nevinost? Ja sam uspjela pobjeći, no što je drugim djevojčicama?'

>>Dječje linije kao spas: U ekonomskoj krizi dvostruko više zlostavljane djece

To su samo se neki od potresnih citata iz video ispovijesti ove djevojčice, koja se uspjela izboriti za svoju slobodu, no pod velikim upitnikom.

Nakon što je u razgovoru majke i rođakinje načula kako je sve dogovoreno za njezinu udaju, od straha izbezumljena Nada pobjegla je iz svog malog sela u glavni grad Sanu, prenosi msnNow.

Utočište joj je pružio ujak Abdel Salam al-Ahdal, djelatnik lokalne televizije, koji je sudjelovao i u njezinom odgoju i odrastanju. Nada nije mogla zaboraviti teror koji je trpila njezina 14-godišnja teta, koja si je, zbog brutalnog zlostavljanja u dogovorenom braku na kraju oduzela vlastiti život tako što se polila benzinom i zapalila.

Nakon razgovora s jemenskim vlastima i obitelji 'odbjegle nevjeste' 11-godišnja Nada zasad može ostati pod ujakovom zaštitom. No, Nada se pita: 'Što je drugim djevojčicama iz Jemena? Tko će njima pomoći?' 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene