Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja Rusty

VIDEO Crvena uzbuna u Australiji, stiže ciklon četvrte kategorije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluja će pogoditi zapadni dio Australije, a meteorolozi predviđaju da će u sljedećim satima iz treće prijeći u četvrtu kategoriju tako da će do obale stići na vrhuncu snage.

Diljem Zapadne Australije lokalne su vlasti oglasile crvenu uzbunu zbog iznimno opasnog tropskog ciklona treće kategorije, koji bi to područje trebao pogoditi u srijedu. Meteorolozi predviđaju da će u sljedećim satima oluja Rusty dodatno ojačati i prijeći u četvrtu od pet mogućih kategorija.

Pročitajte i ovo Joža Košir Velika šteta Stanovnik Kamnika nakon olujnog nevremena: "Nešto ovako nismo doživjeli, to je došlo za 15-20 minuta" Ilustracija Sustav ranog upozorenja ''Stiže ubojita oluja'' - SMS koji spašava živote uskoro i na mobitelima hrvatskih građana

>> Opaki ciklon Evan poharao Samou i Fidži, nestalo 12 ljudi

Dio priobalja je evakuiran, a svima koji su ostali doma naređeno je da ne izlaze van sve dok najgore ne prođe.

'Očekujemo razorne udare vjetra, tako da ljudi moraju naći zaklon. Često znamo govoriti da treba biti spreman za najgori scenarij. Ciklon Rusty je golem, jako se sporo kreće i mislim da ga možemo definirati kao najgori scenarij', upozorio je Peter Cameron iz Odjela za požare i izvanredne situacije Zapadne Australije.

Osim vjetra, koji već puše brže od 120 km/h, očekuju se i bujične poplave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene