Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Poplavljen grad

VIDEO: Bujice poplavile Lourdes, evakuirani hodočasnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 450 hodočasnika evakuirano je iz Lourdesa na jugozapadu Francuske, nakon što su obilne kiše poplavile grad.

Rijeka Gace de Pau izlila se iz korita i poplavila dijelove grada. Zbog toga je zatvoreno nekoliko cesta te lokalni kampovi, javlja Reuters. Spasioci brodovima cijeli dan obilaze grad i spašavaju zarobljene u kućama, stanovima i hotelima. 'Iz hotela moramo evakuirati još ukupno oko 500 osoba', rekao je jedan spasilac.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Službenici su rekli da će svetište biti zatvoreno nekoliko dana. Evakuirani hodočasnici premješteni su u obližnje hotele ili javne zgrade gdje će ostati dok se voda ne povuče. U glavnoj ulici u Lourdesu gdje je smješteno većina hotela u kojima odsjedaju hodočasnici, voda je bila visoka i 80 centimetara.

>> Najmanje 8 mrtvih: Nakon poplava, Španjolsku poharao i tornado

Rijeka Gave de Pau bila je tri metra iznad normalne razine, a vlasti strahuju da bi se razina mogla i povećati. S obzirom na visinu vode i blata koje je voda nanijela u grad, smatra se kako će proći dani prije nego se život u gradu vrati u normalu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene