Obavijesti Video Pretražite Navigacija
14 ozlijeđenih

VIDEO Bratislava: U krvavom pohodu ubio sedmero pa presudio i sebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani muškarac u Bratislavi je u krvavom pohodu ubio sedmero i ozlijedio 14 ljudi.

Na ulicama Bratislave jutros je ubijeno osam ljudi, a ozlijeđeno je 14, izvijestila je slovačka televizija TV Noviny.sk. Dodaje kako je među mrtvima i napadač. Informacije o tragičnom događaju u glavnom gradu Slovačke su proturječne. Tako ostali mediji izvještavaju da je smrtno stradalo sedmero te da je ozlijeđeno 14 osoba.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi

Naoružani muškarac ubio je šest članova jedne romske obitelji i još jednu ženu, a zatim je presudio sebi kad ga je okružila policija, rekao je načelnik slovačke policije Jaroslav Spisiak. 'Bio je sam. Pri pokušaju bijega pucao je na sve što se kretalo, ali su ga policajci opkolili i nije uspio pobjeći', rekao je Spisiak novinarima nedaleko od četvrti Devinske Nove Vesi, u kojoj se dogodila tragedija. 'Bila je to obitelj romskog podrijetla. Još ne znamo motiv, a ne želim nagađati je li motiv bio rasizam ili nije', rekao je ministar unutarnjih poslova slovačke Daniel Lipsic na konferenciji za novinare.

Ubojica, pomahnitali muškarac u dobi od oko 50 godina, također je među mrtvima. Dominika Sulkova iz nacionalnog centra za spašavanje. 'U pucnjavi koja se dogodila nedugo nakon 10 sati, život je izgubilo šestero ljudi. 14 osoba je prevezeno u bolnicu, a među njima je i trogodišnje dijete', dodala je Sulkova. Slovačka televizija tvrdi da je na ulicama Bratislave smrtno stradalo osmero ljudi. Posljednja potvrđena ubijena žrtva jest 52-godišnja žena.

Prema izjavi očevica događaja, 'poludjeli muškarac' je u bratislavskoj četvrti Devinska Nova Ves počeo pucati po ljudima na ulici i po prozorima obližnjih stanova. Ovaj svirepi napad odvijao se u ulici Pavla Horova, gdje je pomahnitali napadač prvo u jednom stanu pucao u pet osoba, odnosno u čitavu obitelj. Nakon toga istrčao je van zgrade prema autobusnoj stanici, gdje mu se suprotstavio policajac bez oružja. Napadač ga je hicem pogodio u glavu, a zatim uputio prema novinskom štandu pored vrtića. Nakon nekog vremena, napadač je sam sebi oduzeo život, a iza sebe je ostavio čak 21 ozlijeđenu osobu, od kojih je njih sedmero smrtno stradalo.

'Išao sam s bankomata i vidio čovjeka kako leži na zemlji. Ležao je postrance i vrištao da treba hitnu. Okrenuo se i vidio sam mu ranu na trbuhu. Onda je došao čovjek sa slušalicama na ušima. Pucao je, točno, u stakla vrtića. Primijetio sam da je proćelav i da ima luđački pogled', rekao nam je jedan očevidac. 'Čula sam pucnjeve, pa sam izašla iz kuće. Vidjela sam da je netko ustrijelio ženu koja je stajala na autobusnom stajalištu', dodala je jedna svjedokinja pucnjave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene