Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Videoporuka za roditelje

VIDEO Bombaš samoubojica: 'Teško mi je vidjeti vaše suze, ali odabrao sam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pavel Pečonkin koji se u prosincu raznio u Volgogradu te ubio 18 i ranio 36 ljudi, svojim je roditeljima u ožujku poslao videoporuku u kojoj im je poručio da je on svoj put odabrao te da se neće vratiti doma.

Bolničar hitne pomoći, koji se 29. prosinca prošle godine raznio na željezničkom kolodvoru u Volgogradu te ubio 18 i ranio 36 ljudi, u ožujku je ostavio videoporuku svojim roditeljima.

'Teško mi je vidjeti vaše suze, no ja sam odabrao put Alaha. Odabrao sam to da Alah bude zadovoljan sa mnom i da zaslužim raj. Vi me ne možete skinuti s tog puta', poručio im je Pečonkin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vođa opet na udaru Montaža dana: Evo što Sjevernokorejac napravi kad poželi umrijeti Slika nije dostupna Dramatičan zapis crne kutije Posljednji trenuci: Ljudi vrištali, kapetan u očaju preklinjao 'Lubitzu, otvaraj prokleta vrata!'

Dodao je i da nije htio pogledati njihovu poruku kako ga 'ne bi skrenuli s puta'. 'Nisam htio gledati jer sam mislio da će me smekšati', kazao je i još jednom ponovio kako se nema namjeru vratiti doma, prenosi The Moscow Times.

'Meni Alaha nitko ne nameće', kazao je i istaknuo da su mnoga njegova braća ostavila svoje obitelj i 'otišla u iskušenje džihada'. Poručio je i da ne vjeruju svemu što vide i čuju na televiziji o muslimanima. 'Mi ne ubijamo djecu, ali ovdje vidim puno djece koja plaču za svojim očevima', kazao je.

VIDEO Trenutak eksplozije na željezničkoj postaji

Ta je videoporuka, zapravo, bila odgovor na poziv njegovih roditelja koji su ga zamolili da se vrati doma. Naime, njegov otac Nikolaj ga je u poruci zamolio da 'baci oružje prije nego postane terorist'. 'Šetaju li svi muslimani oklo s oružjem? Vi ste jedini tako tvrdoglavi. Koju su ti štetu nanijeli ti ljudi?', kazao je u poruci njegov otac.

Njegova majka Fanaziyja mu je poručila da je i ona bila muslimanka te da želi da se suzdrži od nasilja. 'Kakav Kuran!? Alah nikad nije rekao da se ljude treba ubijati. Pavel, ja imam povjerenja u tebe – vrati se, molim te', poručila mu je majka te dodala da, otkad je otišao, živi u paklu.

'Zamisli da netko ubije tvoje roditelje, kao bi se ti osjećao? Zašto djecu pretvaraš u siročad', upitala ga je.

Inače, Pečonkin je rodom iz Volžska koji se nalazi na istoku europskog dijela Rusije. U Prosincu 2011. godine je prešao na Islam, a potom i odselio od roditelja koji neko vrijeme nisu znali ni gdje se nalazi. Nakon prelaska na Islam, Pečonkin se nazvao Ansara al-Rusia.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene